Arvindus

Herinneringen

Academische filosofie

  • Titel: Herinneringen, Academische filosofie.
  • Auteur: Arvindus.
  • Uitgever: Arvindus.
  • Auteursrecht: Arvindus, 2019, alle rechten voorbehouden.
  • Index: 200609001.
  • Editie: html, eerste editie.

Inhoud

§

Ergens in de zomer van 2006 zat ik voor mijn laptop in mijn kleine slaapkamer in het huis van mijn ouders toen ik op de één of andere manier terecht kwam op een webpagina over de filosoof René Descartes. Daar las ik hoe René Descartes als aanvankelijk Christen in zijn twijfelmethode besloot te twijfelen aan alle leerstellingen om zo vanuit hemzelf een eerste evidentie te ontdekken (wat de bekende uitspraak 'ik denk dus ik ben' zou opleveren). Ik herkende in deze twijfelmethode het proces waar ik doorheen was gegaan in het voorgaande jaar. In dat jaar was ik in Amritapuri immers ook tot een uitwerpen van alle leerstellingen gekomen om waarheden in mezelf te ontdekken. Doorklikkend kwam ik uit op de webpagina van de filosofiefaculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen waar de academische bachelor- en masteropleidingen filosofie werden gepresenteerd. Ik was direct enthousiast en besloot na een korte oriëntatie om me voor deze opleidingen in te schrijven.

Normaal gesproken zou de uitkerende instantie het niet toe staan om in een uitkeringssituatie een academische opleiding te volgen. Echter mijn consulent doelmatigheid D.E. had inmiddels een loopbaanonderzoek bij de externe partij H.V. aangevraagd. De resultaten uit dat onderzoek indiceerden de geschiktheid van deze opleiding en D.E. was op grond daarvan akkoord gegaan met het volgen van deze opleiding. Consulent rechtmatigheid M.S. ging weliswaar niet akkoord en had mijn uitkering gestopt, echter na indiening van een bezwaarschrift werd de uitkering toch hervat.

Een ander te overwinnen obstakel was mijn studiekamer. Ik vond het moeilijk om me in de kleine slaapkamer in het huis van mijn ouders te concentreren en aanvankelijk nam ik mijn boeken vaak mee in mijn auto om deze vervolgens op een afgelegen plek te parkeren om zo in de auto te studeren. Echter al op 25 oktober 2006 kreeg ik de mogelijkheid om in een eenkamerappartement in Bakel te gaan verblijven waardoor ook dit obstakel tot studie werd weggenomen.

Zo voltrok zich wat door Meester Morya via Geert Crevits in mijn persoonlijke boodschappen van 2002 en 2006 werd voorspeld; namelijk dat ik zou bijstuderen.

De teksten die ik voor deze opleiding schreef zijn later gepubliceerd op de Arvindus-website onder de serienaam van 'Academische filosofie'.