Arvindus

Aforismen

Religie

  • Titel: Aforismen, Religie.
  • Auteur: Arvindus.
  • Uitgever: Arvindus.
  • Auteursrecht: Arvindus, 2022, alle rechten voorbehouden.
  • Index: 202211161.
  • Editie: html, eerste editie.

Religie is als de tuin van Eden. Religie is als de baarmoeder van Maria

De tuin van Eden is de plek waar volgens het Oude Testament Adam en Eva aanvankelijk leefden. Het was een zoete plek om te leven, maar de zoetheid was die van onwetendheid. Nu stond in het midden van deze tuin de boom van kennis van goed en kwaad die vruchten droeg die indien genuttigd Adam en Eva als God zouden maken. God had hen echter verboden deze vruchten te nuttigen, en toen ze dit toch deden werden ze verbannen uit de tuin.1

De baarmoeder van Maria is de plek waar Jezus van Nazareth, bij Christenen bekend als 'Jezus Christus', groeide van vrucht tot baby om vervolgens deze baarmoeder te verlaten bij zijn geboorte als kindeke Jezus en als het Christuskind.

"Religie is als de tuin van Eden." Binnen een religie kan een mens kennis verkrijgen van goed en kwaad en zijn goddelijke zelf ontwikkelen. Echter eenmaal er geproefd is van de kennis van goed en kwaad en een sprankel van goddelijkheid is verkregen kan niet meer binnen die specifieke religie verbleven worden, want deze zal men ontgroeid zijn. Het verkrijgen van deze kennis van goed en kwaad en van deze goddelijkheid betreft de geboorte van het Christusbewustzijn die gesymboliseerd wordt door de geboorte van het Christuskind Jezus uit de baarmoeder van Maria.2 Daar was het dat Jezus groeide om als Christuskind geboren te worden zoals binnen een religie het Christusbewustzijn van de mens groeit tot aan het tijdstip van geboorte waarop een mens zijn specifieke religie moet verlaten. "Religie is als de baarmoeder van Maria."

Bibliografie
  • Alice A. Bailey, From Bethlehem to Calvary, in: Twenty-Four Books of Esoteric Philosophy, (CD-ROM), Lucis Trust, London / New York, 2001.
  • The American Standard Old Testament, (software), Version 1.0, Ages Software, Albany, 1996.