Arvindus

Dagboek van de eeuwigheid

Gewetenserkenning

  • Titel: Dagboek van de eeuwigheid, Gewetenserkenning.
  • Auteur: Arvindus.
  • Uitgever: Arvindus.
  • Auteursrecht: Arvindus, 2022, alle rechten voorbehouden.
  • Index: 202212061.
  • Editie: html, eerste editie.

Inhoud

Helmond, 6 december 2022

Vorige week werd er een contemplatie geschreven waarin werd onderscheiden tussen kennen en weten. Kennen werd geacht iets te zijn van het denken, en weten, als verwant zijnde aan wijsheid, van de intuïtie.

Een paar dagen later werd er op de website van Mayil een orakelkaart met een boodschap van Meester Morya via Geert Crevits getrokken. De luidende boodschap was: "Nu moet ik dit doen, en straks, dat zie ik dan wel." Deze samenvattende boodschap werd op de desbetreffende kaart vervolgens context gegeven in een stukje tekst dat afkomstig was uit een boek van Crevits.

Het denken was gisterenavond tamelijk leeg toen, een en ander daarin verkennende, er plotsklaps bovengenoemde orakelkaart doorheen schoot. De tekst die werd ontvangen was echter niet de hoofdtekst maar een abstractie van een stukje contextuele tekst. De tekst die werd nagezocht om de juistheid van de denkflits te controleren luidde: "Het kan dan zijn […] [d]at je weet: 'nu is het belangrijk dat ik dit doe. En straks, dat zie ik dan wel.' Je hoeft niet het hele plan te kennen."

De tekst deed een sprankel van vreugde ontvonken, want daarin bevestigde Meester Morya via Geert Crevits de contemplatie over het onderscheid tussen kennen en weten. Het mentale kennen is onderschikt aan het intuïtieve weten.

Zo werd die avond op een sprankel van vreugde het geweten erkend.